Вакуумна терапія ран

Вакуумна терапія ран, яка також набула назви «терапія ран негативним тиском» розглядається, коли рана не може вчасно загоїтися. Вакуумна терапія стимулює загоєння рани шляхом використання негативного локалізованого тиску на ранову поверхню. Це дозволяє зменшити набряк і кількість бактеріальних колонізацій, а також стимулює утворення грануляційної тканини.
 
Чому VAC-терапія ефективна? Вплив негативного тиску на рану видаляє надлишок інтерстиціальної рідини навколо рани та в ній самій. Наявність цієї рідини викликає набряк навколишніх тканин і відповідно перешкоджає нормальному кровообігу. Внаслідок порушення перфузії токсини накопичуються в тканинах, утворюється нестача кисню, поживних речовин і білих клітин крові, що борються з інфекцією. Вакуумний насос дозволяє видалити надлишки інтерстиціальної рідини, виробляє декомпресію судин, тим самим забезпечуючи приплив крові та поживних речовин до рани, що призводить до зменшення бактеріального навантаження та покращення перфузії. Всі ці речі є основними складовими швидкого загоєння рани. Крім видалення надлишку рідини, вакуумний насос створює тиск на рану, що діє на клітини як механічний сигнал, процес, відомий як механотрансдукція. В основі цього процесу – дія негативного тиску на клітини, що активує каскад реакцій, що призводять до підвищення активності генів, що кодують проліферацію клітин. Все це дозволяє грануляційній тканині формуватися швидше. Грануляційна тканина необхідна для подальшого формування рубця, отже, цей процес відіграє ключову роль загоєння рани.
 
 
 
Вакуумна терапія ран стала все частіше використовуватися для лікування гострих та хронічних ран у хірургії, онкології, нейрохірургії та ін. Вакуумний насос для терапії ран простий у використанні. Процедура є інтуїтивно простим методом, де губка, покрита іонами срібла, з пористою структурою вставляється в рану, а вся область рани покривається прозорою клейкою мембраною, яка міцно прикріплена до здорових тканин навколо рани. Виступаючий кінець зливної трубки з'єднується з джерелом вакууму, ексудат висмоктується з рани через губчасту матерію в резервуар для подальшої утилізації. Пластикова мембрана запобігає попаданню повітря та створює вакуум усередині рани.
 
 
 
Губка має кілька важливих функцій: вона гарантує, що вся ранова поверхня піддається впливу негативного тиску, запобігає закупорці системи шляхом контакту з краями та основа рани. Слід пам'ятати, що для старту вакуумної терапії необхідно провести ретельне очищення рани, видалити всі некротизовані тканини, оскільки погане очищення рани затримує загоєння та збільшує шанси повторного зараження.
 
 
 
А – губка знаходиться над раною. Розмір губки дорівнює рані чи трохи більше;
 
B - губка вміщена в рану;
 
С – клейкий перев'язувальний матеріал знаходиться над губкою, покриває її повністю та кріпиться до здорової шкіри;
 
D – отвір робиться вгорі перев'язувальної платівки. Клейкий диск накладається поверх отвору;
 
Е - початок терапії призвело до скорочення розмірів губки за рахунок впливу негативного тиску;
 
 
 
Хронічні рани часто вимагають тривалого перебування у лікарні на лікування. Використання вакуумного насоса для терапії ран значно зменшить тривалість стаціонарного лікування та пацієнт зможе швидше повернутися до колишньої життєдіяльності. Швидке загоєння рани також призводить до меншого дискомфорту і болю, що позначається на добробуті пацієнта. Крім того, інші методи лікування хронічних ран часто вимагають щонайменше двох щоденних перев'язок, для виконання яких необхідно мати спеціальні навички, щоб звести ризик зараження до мінімуму. Вакуумна терапія є закритою системою і вимагає зміни лише кожен 48 годин, що знижує ризик проникнення інфекції, а також зменшує потребу в матеріалах та спеціально навченому персоналі.
 
Область застосування вакуумної терапії неймовірно широка: - відкриті рани живота; рани грудини; гострі та хронічні рани; діабетична стопа; трофічні виразки; кишкові нориці; рани у педіатричних хворих; рани у хворих із протипоказанням до оперативного втручання та ін.
 
На нашому сайті представлений вакуумний насос для терапії ран NP32 у кількох моделях: Насос вакуумний для терапії ран NP32P та Насос вакуумний для терапії ран NP32S
 
Насос вакуумний для терапії ран влаштований за формулою:
 
1. Джерело вакууму
 
2. Губка, вкрита іонами срібла, для закриття ранової поверхні
 
3. Клейкий герметичний перев'язувальний матеріал для закріплення на шкірі навколо рани, щоб ізолювати її від зовнішнього середовища
 
4. Клейкий диск, що знаходиться біля отвору пов'язки та підключений до джерела вакууму
 
5. Резервуар для ексудату, підключений до стоку
 
6. Процесор, що обробляє сигнали від різних компонентів пристрою і показує дисфункції при їх налчічі
 
                                       
 
Придбати вакуумні насоси для терапії ран Ви можете на нашому офіційному сайті компанії ТОВ "Нікатор", поспішайте!
Українська
Форма заявки